Ziekteverzuim terugdringen door coaching

Coaching voor leidinggevenden

Als leidinggevende heb je veel verantwoordelijkheden, waaronder die van poortwachter wanneer een van je werknemers ziek is. In zo’n geval is het belangrijk om met je werknemer duidelijk te krijgen wat hij of zij nodig heeft in deze situatie.

Coaching is een ideaal middel om inzicht te krijgen in jouw communicatie. Deze inzichten zetten we samen om in concrete verbeteringen. Zo blijf je op een goede manier in gesprek met je werknemers en werk je actief aan het terugdringen van ziekteverzuim: een win-win situatie voor jou en je werknemers!

Coaching voor leidinggevenden

Dit coachingstraject is speciaal gericht op leidinggevenden die hun ziekteverzuim willen terugdringen en die hulp kunnen gebruiken bij het voeren van gesprekken met hun medewerkers. Of het nu gaat om contact met zieke medewerkers of om een preventief gesprek met een medewerker die uit dreigt te vallen: je werknemers verdienen een luisterend oor. Kom weer in contact met je werknemers en merk wat zij nodig hebben om optimaal te presteren in je bedrijf.

Ziekteverzuim terugdringen door beter contact

Fitte werknemers betekenen een fitte organisatie. In de coaching gaan we daarom in op jouw gespreksstijl, blokkades, patronen en overtuigingen die samen jouw communicatie naar je werknemers vormen. Zo leer je wat voor communicatie jouw werknemers nodig hebben om optimaal te functioneren binnen het bedrijf. We richten ons op een aantal specifieke communicatievormen. Zo leer je bijvoorbeeld om met zelfvertrouwen een preventief gesprek of verzuimgesprek te voeren. Door mijn maatgerichte werkwijze komen we altijd tot oplossingen voor jouw specifieke vraagstukken. Met als uitgangspunt ontspannen werknemers en ziekteverzuim terugdringen.

‘Marjon is laagdrempelig, waardoor je makkelijk contact met haar maakt. Ze luistert goed, filtert de behoeften eruit en past daar haar coaching/adviezen op aan. Dus daarom is het echt maatwerk. Heel fijn!’
 
– AG, leidinggevende in het onderwijs –

Neem contact met me op

Wil je meer informatie over hoe ik je kan helpen bij het terugdringen van ziekteverzuim, of wil je een afspraak maken? Neem contact met mij, ik help je graag!

Contact

Bel me op 06-30546837 of mail me via marjon@tjepkemacoaching.nl voor het maken van een afspraak.

Ik ondersteun en inspireer je hierbij graag.

Voor meer zelfvertrouwen en gezonde stress in werk!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Tjepkema coaching? Meld je dan hier aan!


Checklist speciaal voor leidinggevenden en werkgevers

Deze checklist gaat je helpen om met een andere blik te kijken naar je medewerkers. Hierdoor kun je ziekteverzuim door stress en/of burn-out klachten voorkomen wat je veel geld gaat besparen! 

Ik spreek regelmatig leidinggevenden die met hun handen in het haar zitten als een medewerker zich ziek heeft gemeld met burn-outklachten. “Wat heb ik gemist? Hoe kun je dit nou voorkomen?

Heb je een medewerker die dreigt uit te vallen en je weet niet zo goed wat te doen?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor een informatief adviesgesprek.

Tijdens dit gesprek gaan wij de situatie in kaart brengen alsmede de te nemen vervolgstappen om ziekteverzuim te voorkomen. Ik kan een stressvragenlijst bij de medewerker afnemen om in kaart te brengen hoe het met het stressniveau van de medewerker staat (AVG-proof).

Wil je de checklist ontvangen? Meld je dan hieronder aan en je ontvangt de checklist gelijk in je mailbox.

Ja, ik ontvang graag de checklist preventie & verzuim voor leidinggevenden en werkgevers. Ik wil besparen op ziektekosten.

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.