Ziekteverzuim terugdringen door coaching

Coaching voor leidinggevenden

Als leidinggevende heb je veel verantwoordelijkheden, waaronder die van poortwachter wanneer een van je werknemers ziek is. In zo’n geval is het belangrijk om met je werknemer duidelijk te krijgen wat hij of zij nodig heeft in deze situatie.

Coaching is een ideaal middel om inzicht te krijgen in jouw communicatie. Deze inzichten zetten we samen om in concrete verbeteringen. Zo blijf je op een goede manier in gesprek met je werknemers en werk je actief aan het terugdringen van ziekteverzuim: een win-win situatie voor jou en je werknemers!

Coaching voor leidinggevenden

Dit coachingstraject is speciaal gericht op leidinggevenden die hun ziekteverzuim willen terugdringen en die hulp kunnen gebruiken bij het voeren van gesprekken met hun medewerkers. Of het nu gaat om contact met zieke medewerkers of om een preventief gesprek met een medewerker die uit dreigt te vallen: je werknemers verdienen een luisterend oor. Kom weer in contact met je werknemers en merk wat zij nodig hebben om optimaal te presteren in je bedrijf.

Ziekteverzuim terugdringen door beter contact

Fitte werknemers betekenen een fitte organisatie. In de coaching gaan we daarom in op jouw gespreksstijl, blokkades, patronen en overtuigingen die samen jouw communicatie naar je werknemers vormen. Zo leer je wat voor communicatie jouw werknemers nodig hebben om optimaal te functioneren binnen het bedrijf. We richten ons op een aantal specifieke communicatievormen. Zo leer je bijvoorbeeld om met zelfvertrouwen een preventief gesprek of verzuimgesprek te voeren. Door mijn maatgerichte werkwijze komen we altijd tot oplossingen voor jouw specifieke vraagstukken. Met als uitgangspunt ontspannen werknemers en ziekteverzuim terugdringen.

Neem contact met me op

Wil je meer informatie over hoe ik je kan helpen bij het terugdringen van ziekteverzuim, of wil je een afspraak maken? Bel me op 06 30 54 68 37 of stuur een mailtje naar marjon@tjepkemacoaching.nl