Vergroot duurzame inzetbaarheid

Langer en plezieriger doorwerken

In de snel veranderende arbeidsmarkt is tegenwoordig vaak geen sprake meer van ‘een baan voor het leven’. Dit maakt het voor werknemers van belang duurzaam inzetbaar te zijn, wat inhoudt dat werknemers de mogelijkheid hebben om in huidig en toekomstig werk met behoud van gezondheid en welzijn te (blijven) functioneren.

Deze definitie levert echter zowel werkgevers als werknemers vragen op, want reiken leidinggevenden hun werknemers wel genoeg kansen aan om te zorgen dat hun vaardigheden blijven passen bij het bedrijf? Hoe blijven werknemers gelukkig en vitaal op hun werkvloer als ze met alle ontwikkelingen en veranderingen moeten omgaan?

Het belang van duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid draait dus om een wisselwerking tussen organisatie en werknemer. Wanneer de werkgever de werknemers geeft wat zij nodig hebben voor gezondheid en welzijn op werk, leidt dit tot een gelukkige en productieve werkkracht. Voorwaarde hierbij is natuurlijk wel dat de werknemer kan herkennen en communiceren wat hij of zij hiervoor nodig heeft.

Als beide partijen dus goed voor ogen hebben wat de werknemers nodig hebben, leidt dit tot tevreden werknemers en meer productiviteit op werk. Een win-win situatie.

Duurzame inzetbaarheid in jouw persoonlijke situatie

Als werknemer wil je graag bijblijven in je werkveld en met werkplezier doorwerken tot je pensioen. Omdat leerkrachten grote kans lopen om achter te lopen door grote en snel opvolgende veranderingen in het basisonderwijs, bied ik een speciale cursus voor 55+ leerkrachten. Geen leerkracht? Door middel van vitaliteitscoaching of loopbaancoaching help ik jou verder bij vragen over duurzame inzetbaarheid.

Contact opnemen

Wil je meer weten over wat ik voor jou kan betekenen op het gebied van duurzame inzetbaarheid, of wil je een afspraak maken? Neem gerust contact met mij op, ik help je graag!tjepkema-coaching-duurzame-inzetbaarheid

Contact

Bel me op 06-30546837 of mail me via marjon@tjepkemacoaching.nl voor het maken van een afspraak.

Ik ondersteun en inspireer je hierbij graag.

Voor meer zelfvertrouwen en gezonde stress in werk!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Tjepkema coaching? Meld je dan hier aan!