Loopbaanadvies met subsidie voor Rijksmedewerkers

Ben je werkzaam als Rijksmedewerker, dan krijg je subsidie! Subsidie van maximaal €1500 (exclusief BTW) die ingezet mag worden voor loopbaanadvies door een loopbaandeskundige die is gecertificeerd als Register Loopbaanprofessional.

Voor jouw toekomst is het belangrijk dat je je blijft ontwikkelen qua kennis, vaardigheden en ervaring. Zo blijf je wendbaar, productief en duurzaam inzetbaar. In je huidige baan, of elders.

Met loopbaanadvies krijg je beter zicht op jouw kansen op de arbeidsmarkt. Als gekwalificeerd loopbaanadviseur kan ik je steunen bij het kiezen van de juiste (bij)scholing of tips geven bij het zoeken en solliciteren naar werk. 

Langer werken

We moeten allemaal langer doorwerken. Heb jij al eens opgezocht wat jouw AOW-leeftijd op dit moment is? Zie jij jezelf nog in je huidige baan werken tot aan je pensioen? Weet jij hoe je met je huidige functie in de arbeidsmarkt ligt?  Wil je nog een studie volgen maar je weet niet welke? Allemaal vragen waar je met behulp van een ervaren en gekwalificeerde loopbaancoach over na kunt denken tijdens het loopbaanadvies.

Hoe vind je een baan die bij jou past?

Heb jij de afgelopen 3 jaar onafgebroken gewerkt als Rijksmedewerker en nog niet eerder gebruik gemaakt van de regeling, dan kun je je aanmelden voor de subsidie Regeling Loopbaanadvies van het A+O fonds Rijk, ter waarde van 1500 euro. Voor jou is het dus gratis!

Hoe vraag je de subsidie aan?

  1. Je gaat naar de website www.loopbaanadvies.aofondsrijk.nl
  2. Controleer of je in aanmerking komt voor de subsidie. Beantwoord een aantal vragen en binnen een paar minuten weet je of je aan de voorwaarden voldoet. Na afloop ontvang je uitleg over de verdere aanvraag.
  3. Je vraagt een loopbaanscan aan via je leidinggevende of via het A+O fonds Rijk. Je meldt je voor deze regeling aan via het digitaal dossier van Loopbaanadvies.
  4. Je kiest zelf een Register Loopbaanprofessional die een offerte voor je kan maken.
  5. Je vraagt voor maximaal € 1.500 exclusief btw (€ 1815 inclusief btw) een subsidie aan.
  6. Je declareert de vergoeding bij het A+O fonds Rijk.
  7. Wanneer je het gedeclareerde bedrag uitgekeerd hebt gekregen, betaal je het traject bij de Register loopbaanprofessional en kun je van start gaan.
  8. Je bepaalt zelf wat je met het loopbaanadvies doet. Je kunt het bespreken tijdens je jaarlijkse loopbaangesprek, maar je kunt het ook voor jezelf houden en je eigen plan trekken. Jouw resultaten blijven in ieder geval anoniem.

Hier vind je een overzicht van organisaties die onder de Rijksoverheid vallen.

(Bron: NOLOC.nl)
sollicitatiecoaching, subsidie, rijksmedewerker, loopbaancoaching, loopbaan advies, almelo

Tijdens de coaching ga je actief nadenken over jouw loopbaanperspectief vanuit jouw huidige werk met behulp van een arbeidsmarktscan, jouw competenties en vaardigheden en jouw toekomstige loopbaanmogelijkheden.

Het resultaat van het loopbaanadvies is een persoonlijk ontwikkelplan waarin je beschrijft welke acties je gaat ondernemen om jouw mogelijkheden te vergroten om aan het werk te blijven.

Wil jij ook actief bezig zijn met jouw (toekomstige) loopbaan? Wil je dat ik jou hierbij ondersteun? Stuur dan een email naar marjon@tjepkemacoaching.nl. Ik nodig je vervolgens uit voor een telefonische intake van ongeveer 20 minuten waarin we bespreken of je definitief wilt deelnemen, of je voldoet aan de voorwaarden en wat het loopbaanadvies voor jou kan opleveren. Ik ben NOLOC gecertificeerd.

Contact

Bel me op 06-30546837 of mail me via marjon@tjepkemacoaching.nl voor het maken van een afspraak.

Ik ondersteun en inspireer je hierbij graag.

Voor meer zelfvertrouwen en gezonde stress in werk!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Tjepkema coaching? Meld je dan hier aan!