Overprikkeld

Overprikkeld hoogsensitief
Auteur: Liesbeth Kamerling & Lieke Zunderdorp

Eerste hulp bij hoogsensitiviteit.

Wat maakt dat ik enthousiast ben over dit boek?

Ervaringsgericht geschreven boek over het omgaan met hoogsensitiviteit. Snelle en eenvoudige adviezen wat je kunt doen om de negatieve aspecten van overprikkeling te verminderen en de positieve aspecten te versterken. In hun boek nemen ze je mee langs allerlei thema’s aan de hand van ervaringsverhalen en oplossingen en geven ze een EHBO bij overprikkeling. Erg leuk en prikkelarm geschreven. Grappige illustraties die meteen tot je verbeelding spreken.

Waar gaat het boek over?

Thema’s in relatie tot hoogsensitiviteit: Lichaam & geest, Liefde & relaties, kinderen & opvoeding, Talent & werk, Grenzen & overprikkeling en rust& balans.

Mooie EHBO tip uit het boek: Plan genoeg verwerkingstijd in, per dag een uur verwerkingstijd en per week een dag.  Dit komt ook terug in de vitaliteitspiramide uit het boek “de Levenscode” dat ik eerder heb beschreven. De derde laag van de vitaliteitspiramide geeft aan dat het belangrijk is om voldoende herstelmomenten te nemen.  Om vitaal te blijven en zeker als HSP’er is hersteltijd inplannen en nemen essentieel voor je gezondheid. HSP’ers zijn van nature stressgevoeliger durf ik te beweren omdat de prikkelverwerking in de hersenen anders gaat (Bron: Professor Elke van Hoof).

Wat heb ik er aan gehad?

Persoonlijk vind ik het een leuk boek om even open te slaan om inspiratie op te doen op het moment dat ik me zelf overprikkeld voel. Verder als loopbaan en stress-en burnoutcoach is het een boek om mee te geven aan een klant om hoogsensitiviteit meer en meer te omarmen als kracht en niet te zien als last of zweverig. Dat ze snappen wat hoogsensitiviteit is en vooral wat maakt dat het zo belangrijk is voor een HSP’er in alle facetten van hun leven en vanuit loopbaanoogpunt natuurlijk een baan te hebben die bij je past.


Wil jij ook wat anders in je werk?

Als coach, trainer en HRM-adviseur heb ik me jarenlang bekwaamd in het coachingsvak. Inmiddels werk ik als zelfstandig coach. Ik lever loopbaancoaching aan professionals, vooral binnen de sectoren zorg en onderwijs. Enkele van de thema’s waarbinnen ik veel expertise heb opgebouwd zijn vitaliteit, stress en hooggevoeligheid.

Vaak berusten mensen in de situatie die door de jaren heen zo is gegroeid. Of ze zitten vast in een bepaald beeld dat ze van zichzelf hebben. Mijn ondersteuning is erop gericht om deze patronen te doorbreken en te zorgen dat je weer leert te vertrouwen op je intuïtie.

Ik werk vanuit een gedegen theoretische basis, maar verdiep me in jouw persoonlijke situatie om maatwerk te leveren. Samen gaan we kijken naar jouw mogelijkheden en rekenen we af met ballast die je niet meer nodig hebt. Je kunt zowel individuele coaching bij me volgen als deelnemen aan een cursus in groepsverband. Samen kijken we eerst wat het beste bij jou en jouw situatie past.

Wil je mij beter leren kennen, zie ook: over mij en mijn werkwijze

Contact

Bel me op 06-30546837 of mail me via marjon@tjepkemacoaching.nl voor het maken van een afspraak.

Ik ondersteun en inspireer je hierbij graag.

Voor meer zelfvertrouwen en gezonde stress in werk!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Tjepkema coaching? Meld je dan hier aan!