Hoogsensitiviteit als kracht

Auteur: Carolina Bont

Werken met je intuïtie.

Wat maakt dat ik enthousiast ben over dit boek?

In mijn omgeving merk ik regelmatig dat hoog sensitiviteit weggezet wordt in de hoek van zweverig, labiel of zwak. Ik ben van mening dat je je als hoog sensitief mens van nature ontzettend krachtig bent. Dat je snapt hoe hoog sensitiviteit goed voor jou werkt, in plaats van dat je het als een last ervaart.

Waar gaat het boek over?

In dit boek van Carolina Bont (ze heeft meer boeken over hoog sensitiviteit geschreven) gaat ze vooral in op de kracht van hoog sensitiviteit en allerlei oefeningen om in je kracht te blijven. Hoe blijf je weerbaar als sensitief mens, hoe ga je om met energieverlies en grenzen stellen. Hoe maak je gebruik van je intuïtie?

Vooral het hoofdstuk over de vijf intuïtie niveaus heeft me aangesproken. Dat emoties en intuïtie erg aan elkaar verwant zijn, maar niet hetzelfde zijn. Dat dit kunnen onderscheiden erg belangrijk is en dat je er dan mee kunt sturen en in de zelfregie blijft:

  1. Fysieke intuïtie: Je krijgt waardevolle informatie en je kunt bijsturen door aandacht te schenken aan subtiele lichaamssignalen. Denk hierbij aan de rillingen over je rug, beklemmend gevoel op je borst, warm gevoel in je buik etc.
  2. Emotionele intuïtie: via je gevoelens informatie verkrijgen die je verder helpt: het gevoel dat er iets niet klopt, onrust, angst plezier etc.
  3. Mentale intuïtie: is de meest doelgerichte vorm van intuïtie. Als jij je denken stromend kunt houden, spreekt het in de taal van gedachten, innerlijke beelden en stemmen, associaties etc
  4. Omgevingsintuïtie: geeft een signaal of inzicht door iets wat je leest of ziet. Er gaat je ineens een lichtje op. Alles om je heen kan je waardevolle informatie geven of nieuwe ideeën brengen.
  5. Spirituele intuïtie: de mogelijkheid om impressies over verleden en toekomst opvangen. Je krijgt inzicht in het grotere geheel van de situatie. Op spiritueel niveau komen alle andere niveaus samen.

Carolina Bont schrijft hier verder over: Over het algemeen werkt je intuïtie op alle niveaus tegelijk, met een overheersing van het meest ontwikkelde niveau (je bent niet altijd op alle niveaus even goed ontwikkeld). In het boek staan allerlei oefeningen om op elk gebied je intuïtie niveau te ontwikkelen, dat je hier nog gevoeliger voor wordt in de positieve zin van het woord.

Wat heb ik er aan gehad?

Het boek laat je dus zien hoe je hoog sensitiviteit niet langer als een last hoeft te ervaren. Dat het juist een krachtige kwaliteit is en een extra dimensie aan je leven toevoegt als jij snapt hoe voor jou werkt.


Wil jij ook wat anders in je werk?

Als coach, trainer en HRM-adviseur heb ik me jarenlang bekwaamd in het coachingsvak. Inmiddels werk ik als zelfstandig coach. Ik lever loopbaancoaching aan professionals, vooral binnen de sectoren zorg en onderwijs. Enkele van de thema’s waarbinnen ik veel expertise heb opgebouwd zijn vitaliteit, stress en hooggevoeligheid.

Vaak berusten mensen in de situatie die door de jaren heen zo is gegroeid. Of ze zitten vast in een bepaald beeld dat ze van zichzelf hebben. Mijn ondersteuning is erop gericht om deze patronen te doorbreken en te zorgen dat je weer leert te vertrouwen op je intuïtie.

Ik werk vanuit een gedegen theoretische basis, maar verdiep me in jouw persoonlijke situatie om maatwerk te leveren. Samen gaan we kijken naar jouw mogelijkheden en rekenen we af met ballast die je niet meer nodig hebt. Je kunt zowel individuele coaching bij me volgen als deelnemen aan een cursus in groepsverband. Samen kijken we eerst wat het beste bij jou en jouw situatie past.

Wil je mij beter leren kennen, zie ook: over mij en mijn werkwijze

Contact

Bel me op 06-30546837 of mail me via marjon@tjepkemacoaching.nl voor het maken van een afspraak.

Ik ondersteun en inspireer je hierbij graag.

Voor meer zelfvertrouwen en gezonde stress in werk!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Tjepkema coaching? Meld je dan hier aan!