Hoe word je alles

Voor mensen die (nog steeds) niet weten wat ze willen worden

Wat maakt dat ik enthousiast ben over dit boek?

Voor mij was het lezen van dit boek een feest van herkenning. Ik ben iemand die altijd wel een opleiding volgt en bezig is met nieuwe ontwikkelingen. Ik herkende mijn eigen loopbaanpad en voelde daardoor ook een soort bevestiging dat het helemaal goed is waar ik mee bezig ben. Het gaf mij rust. De term Multipotentialist is toch ook veel beter dan “Rupsje nooit genoeg” genoemd te worden😊?

Waar gaat het boek over?

Oneindige nieuwsgierigheid wijst niet op een wispelturige persoonlijkheid. Het betekent dat je een multipotentialist bent: iemand met veel interesses en een creatieve drive. Dat is meteen je grootste kracht!

Er worden vier loopbaanpaden genoemd waarin jij je zingeving, geld en variatie voldoende kunt vinden:

  1. Het Smeltkroesmodel: je vindt je zingeving, geld en variatie in een veelzijdige baan of onderneming waarbij je allerlei petten kunt opzetten en tussen de verschillende domeinen in je werk kunt switchen
  2. Het Schuinestreepmodel: het combineren van twee of meer parttimebanen en/of eigen bedrijf.
  3. Het Einsteinmodel: Je hebt een niet te veeleisende baan of bedrijf om je inkomen te genereren, waardoor je tijd over houdt om je bezig te houden met andere projecten zoals vrijwilligerswerk, opleidingen, hobby’s etc.
  4. Het Feninksmodel: Je werkt een aantal maanden of jaren in een bepaald domein of bedrijfstak en stapt daarna over op een andere carriere of bedrijfstak. Bijvoorbeeld je start eerst als verpleegkundige, vervolgens wordt je HR-adviseur en daarna wordt je coach.

De schrijver nodigt je uit om deze loopbaanpaden als uitgangspunt te nemen en zo nodig te mixen als jouw creatieve geest dat uitkomt. Er staan tips in hoe om te gaan met de verschillende loopbaanpaden. Voor mij was de belangrijkste boodschap dat er niets mis met je is als je weer eens wat anders wilt in je werk!


Wil jij ook wat anders in je werk?

Als coach, trainer en HRM-adviseur heb ik me jarenlang bekwaamd in het coachingsvak. Inmiddels werk ik als zelfstandig coach. Ik lever loopbaancoaching aan professionals, vooral binnen de sectoren zorg en onderwijs. Enkele van de thema’s waarbinnen ik veel expertise heb opgebouwd zijn stress en hooggevoeligheid.

Vaak berusten mensen in de situatie die door de jaren heen zo is gegroeid. Of ze zitten vast in een bepaald beeld dat ze van zichzelf hebben. Mijn ondersteuning is erop gericht om deze patronen te doorbreken en te zorgen dat je weer leert te vertrouwen op je intuïtie.

Ik werk vanuit een gedegen theoretische basis, maar verdiep me in jouw persoonlijke situatie om maatwerk te leveren. Samen gaan we kijken naar jouw mogelijkheden en rekenen we af met ballast die je niet meer nodig hebt. Je kunt zowel individuele coaching bij me volgen als deelnemen aan een cursus in groepsverband. Samen kijken we eerst wat het beste bij jou en jouw situatie past.

Wil je mij beter leren kennen, zie ook: over mij en mijn werkwijze

Contact

Bel me op 06-30546837 of mail me via marjon@tjepkemacoaching.nl voor het maken van een afspraak.

Ik ondersteun en inspireer je hierbij graag.

Voor meer zelfvertrouwen en gezonde stress in werk!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Tjepkema coaching? Meld je dan hier aan!