Slanker met je hartritme

Gezond slanker worden door HartCoherentie

Slanker worden met een blijvend resultaat is lastig: als ervaringsdeskundige weet ik dit maar al te goed. Het dieetproces levert veel stress en negatieve emoties op, wat niet bepaald bevorderlijk is voor gezond afslanken. HartCoherentie heeft mij rust gegeven en dichter bij mezelf gebracht, omdat ik eerder mijn patronen herken en nu weet hoe ik ze moet doorbreken. Hierdoor is mijn gewicht na bijna 40 jaar eindelijk gestabiliseerd!

Gezond afslanken door minder stress

Stress en emoties zijn een belangrijke oorzaak van overgewicht, zo constateerde arts-diëtist David O’Hare na onderzoek en meer dan 25 jaar ervaring. Een rigoureus dieet is daarom vaak symptoombestrijding, want het verandert niets aan de stress en emoties die ten grondslag liggen van overgewicht. Helaas leveren zware diëten bij de meeste mensen een verstoorde hormoonbalans op, waardoor ze later weer meer kilo’s aankomen. Dit zogenoemde jojo-effect zorgt dat je in een vicieuze cirkel komt, door de negatieve emoties die dit oproept.

Het is daarom beter om de situatie bij de wortel aan te pakken en te leren omgaan met stress en negatieve emoties. Door meer in contact te komen met jezelf kan je eerder je emoties en verzadigingsmoment leren herkennen, waardoor je gezond kan afslanken zonder direct op dieet te zijn.

Hoe helpt HartCoherentie je bij gezond afslanken?

David O’Hare schreef met medisch fysicus Kees Blase, directeur van het Landelijk Centrum Stressmanagement, het boek ‘Slanker met je hartritme’. Hierin wordt aandacht gegeven aan het lichamelijke, het emotionele en het gedragsmatige.

Op deze succesformule is mijn cursus ‘Slanker met je hartritme’ gebaseerd. Via het trainen van het ademritme en het hartritme kun je het autonome zenuwstelsel weer in balans brengen, met als belangrijkste resultaat meer bewustwording van je eetgedrag en je bijbehorende emoties. Zo val je minder snel terug in je oude eetpatronen, waardoor je niet alleen een lager gewicht behaalt maar ook behoudt. Gezond en verantwoord afvallen dus. Hierin heb ik de samenwerking met een Anneke Dusseljee van Hypno& Co gezocht die prachtige visualities maakt en je daarmee helpt nieuw gedrag te ankeren. Samen zijn wij een mooi team!

Afslanken: mentaal en fysiek gezonder

Bij navraag onder mensen die de cursus “Slanker met je hartritme” hebben gevolgd, blijkt dat binnen een jaar na het afronden van de cursus de meesten een winst van 10% gewichtsvermindering behaalden en dit ook behielden. Een enorme gezondheidswinst!

Voor wie is de cursus ‘Slanker met je hartritme?

De cursus ‘Slanker met je hartritme’ is voor mensen met overgewicht die het roer in hun hoofd en lijf om willen gooien. Deze zachte en niet oordelende methode helpt om op de lange termijn een blijvende verandering in je gewicht te bewerkstelligen.

Voor wie is deze cursus juist niet?

Voor mensen met overgewicht die blijven verwachten dat ze een pond of kilo per week moeten afvallen en vanuit de “dieetstand” willen deelnemen.

Praktische informatie

In maart 2017 starten we de cursus ‘Slanker met je hartritme’ (definitieve data volgen nog).  Tijdens 10 bijeenkomsten in een kleine groep (van maximaal 8 mensen) word je zelfbewuster, met als uiteindelijke doel: gezond afvallen!

Ben je nieuwsgierig geworden? Je kunt met ons en onze werkwijze kennismaken tijdens onze workshop op dinsdagavond 7 februari 2017.

Meld je aan voor de workshop ‘Slanker met je hartritme’ op 7 februari 2017

Wil je je aanmelden voor de workshop van 7 februari 2017 of wil je meer informatie? Bel me op 06 30 54 68 37 of stuur een mailtje naar marjon@tjepkemacoaching.nl.