Duurzame inzetbaarheid in het basisonderwijs

Cursus voor leerkrachten van 55+

Als leerkracht in het basisonderwijs heb je een waardevolle functie. Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de generatie van de toekomst. Helaas is het niet altijd even makkelijk om mee te komen in de snelle veranderingen die het onderwijs doormaakt. De digitalisering neemt toe, en de focus verschuift naar andere competenties. Zeker bij leerkrachten die al een tijdje meedraaien kan dit stress opleveren: “Hoe blijf ik als leerkracht duurzaam inzetbaar in het onderwijs?”

Omgaan met veranderend onderwijslandschap

Speciaal voor de 55+ plussers in het basisonderwijs die in deze hectische tijd met plezier willen blijven werken, heb ik samen met Lindy Kemper van CC-training deze cursus ontwikkeld. Wij helpen je ontdekken hoe je als leerkracht met het veranderende onderwijslandschap om kan gaan, en welke strategieën bij jou als persoon en bij jouw situatie passen. Hierbij leggen we nadruk op wat jij nodig hebt om gezond en vitaal inzetbaar te blijven.

Hoe word jij duurzaam inzetbaar?

In een kleine groep van 5 tot 8 mensen gaan we aan de slag om te kijken hoe jij als leerkracht vitaal en inzetbaar blijft in het onderwijs. Deze bijeenkomsten bieden een veilige en positieve omgeving waarin de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Inzicht in eigen drijfveren, waarden en vitaliteit
  • Inzicht en stip op de horizon op het gebied van pensioen
  • Inzicht in jouw huidige professionele competenties
  • Inzicht in jouw persoonlijke vaardigheden die van belang zijn in de 21ste eeuw (inzicht in eigen talenten, kernkwaliteiten, probleemoplossend vermogen, persoonlijk leiderschap)

Aan het einde van de cursus heb je een uitgewerkt plan hoe jij jezelf toekomstbestendig voor het lesgeven in de 21e eeuw maakt. Dit plan kun je ook gebruiken voor je persoonlijk ontwikkelingsplan (POP).

Praktische informatie

Deze cursus omvat vier avonden en een aantal leuke en inspirerende opdrachten. Ik geef deze cursus in-company. Data in overleg.

Meld je aan voor de cursus ‘Duurzaam inzetbaar in het onderwijs’

Is deze cursus voor jou of voor jouw schoolbestuur interessant? Of heb je interesse in meer informatie? Bel me op 06 30 54 68 37 of stuur een mailtje naar marjon@tjepkemacoaching.nl.