De wensster

Auteur: Marneta Viegas

Wat maakt dat ik enthousiast ben over dit boek?

Ik heb dit boekje jarenlang gebruikt voor mijn eigen kinderen. Een fijn ritueel voor het slapen gaan, op het laatst ging mijn dochter zelf verhaaltjes volgens het stramien verzinnen. Dat is ook het leuke eraan, je kunt met een beetje fantasie de verhaaltjes ombouwen met een gebeurtenis van die dag. Niet alleen voor je kids ontspannend maar ook voor jezelf.

Tegenwoordig raad ik dit boek aan mijn coachklanten aan, aan jonge ouders, maar ook met name de hoog sensitieve leerkrachten, om herstelmomenten op de dag in hun klas te realiseren. Door het regelmatig voor te lezen en als ritueel in te voeren, ontspannen niet alleen de kinderen in de klas maar zijzelf ook. Daarnaast leert een ontspannen brein beter, dus vergemakkelijkt het ook het lesgeven.

Waar gaat het boek over?

Dit boek bevat 52 meditaties voor kinderen vanaf 5 jaar.  Elke meditatieverhaaltje begint met: Doe je ogen dicht, wees heel stil en stel je voor dat….. en dan komt het meditatieverhaaltje. Elke verhaaltje sluit je af met een korte mantra. Het is prachtig geïllustreerd en elk verhaaltje heeft een ander thema.

Marneta Viegas beoogt met dit boekje de fantasie van kinderen te stimuleren. Ze wil graag dat kinderen al op jonge leeftijd leren ervaren dat ze in hun eigen binnenste vol toverkracht en avontuur kunnen vinden.

Wat heb ik er aan gehad?

Zoals ik in het begin al schreef heb ik het gebruikt voor mijn eigen sensitieve kinderen. Je ervaart ook zelf de kracht van creativiteit en ontspanning en het herhalen van een ritueel voor het slapen gaan. In mijn eigen creativiteit heb ik bedacht dat dit boekje ook heel helpend kan zijn voor hoog sensitieve leerkrachten om in een drukke dag een ontspannend momentje te creëren waardoor kinderen en leerkracht ontspannen. Hierdoor hebben ze meer rust in de klas en merken ze dat nieuwe instructie van lesstof ook makkelijker gaat. Ik kan dit niet wetenschappelijk onderbouwen, maar heb van zeker 20 leerkrachten teruggekregen dat dit heel helpend is.


Wil jij ook wat anders in je werk?

Wil je als hoog sensitieve medewerker leren hoe jij meer rust inbouwt op een dag? Er zijn namelijk nog veel meer manieren om korte rust op een dag te nemen zodat je aan het eind van de dag niet uitgeput thuiskomt.

Als coach, trainer en HRM-adviseur heb ik me jarenlang bekwaamd in het coachingsvak. Inmiddels werk ik als zelfstandig coach. Ik lever loopbaancoaching aan professionals, vooral binnen de sectoren zorg en onderwijs. Enkele van de thema’s waarbinnen ik veel expertise heb opgebouwd zijn vitaliteit, stress en hooggevoeligheid.

Vaak berusten mensen in de situatie die door de jaren heen zo is gegroeid. Of ze zitten vast in een bepaald beeld dat ze van zichzelf hebben. Mijn ondersteuning is erop gericht om deze patronen te doorbreken en te zorgen dat je weer leert te vertrouwen op je intuïtie.

Ik werk vanuit een gedegen theoretische basis, maar verdiep me in jouw persoonlijke situatie om maatwerk te leveren. Samen gaan we kijken naar jouw mogelijkheden en rekenen we af met ballast die je niet meer nodig hebt. Je kunt zowel individuele coaching bij me volgen als deelnemen aan een cursus in groepsverband. Samen kijken we eerst wat het beste bij jou en jouw situatie past.

Wil je mij beter leren kennen, zie ook: over mij en mijn werkwijze

Contact

Bel me op 06-30546837 of mail me via marjon@tjepkemacoaching.nl voor het maken van een afspraak.

Ik ondersteun en inspireer je hierbij graag.

Voor meer zelfvertrouwen en gezonde stress in werk!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Tjepkema coaching? Meld je dan hier aan!