Minder stress met hartcoherentie

Minder stress met hartcoherentie

Afgelopen jaar heb ik de opleiding Hartcoherentie gevolgd bij Kees Blase van het Landelijk Centrum voor Hartfocus. Ik werd er meteen heel ontspannen van! Heel simpel gezegd stem je bij hartcoherentie je ademhaling af op je hartritme en door het ritme dat daarbij ontstaat beïnvloed je je autonome-zenuwstelsel positief en verlaag je daarmee je stressniveau.

Ik was meteen enthousiast over de resultaten die het mijzelf gaf, zoals beter kunnen ontspannen, minder gestrest zijn in bijvoorbeeld het verkeer of na een drukke werkdag makkelijker kunnen ontspannen. Het leverde mij vooral meer bewustzijn op van wat mijn lichaam daadwerkelijk nodig had (rust of juist actie, honger of dorst etc).

Al tijdens de opleiding heb ik het direct in mijn coaching trajecten geïntegreerd. Dit omdat de problemen waar mijn klanten mee worstelen, vaak liggen op het snijvlak van een loopbaanvraagstuk en een stress gerelateerd vraagstuk. Ook zij haalden direct mooie resultaten zoals beter slapen, meer energie hebben gedurende de dag en meer gefocust zijn op hun werk.

Vanmorgen had ik bijvoorbeeld een ondernemer aan mijn tafel zitten die beschreef dat hij een soort high gevoel kreeg toen het hem lukte om 10 minuten in de hartcoherentie te ademen. Zo ontspannen werd hij ervan. Daar word ik helemaal blij van en daar doe ik het voor!

Wil je ook op een simpele manier meer ontspanning ervaren? Neem dan contact met mij op voor een eerste ervaring met hartcoherentie via www.tjepkemacoaching.nl of 06-30546837.

Vanwege mijn enthousiasme en ook omdat de schommelingen in mijn eigen gewicht al jaren een doorn in mijn oog was, heb ik vorig jaar ook de verdiepingscursus ”Slanker met je hartritme”, er achteraan gedaan. In 10 bijeenkomsten stimuleer je de natuurlijke regelsystemen van je lichaam en valt het uiteindelijk “vanzelf” blijvend af. Het jojo-effect behoort voorgoed tot het verleden.

Samen met Anneke Dusseljee geven wij deze cursus voor vrouwen en mannen die klaar zijn om te stoppen met hun zinloze diëten en wel willen blijven kiezen voor hun gezondheid.
Bij zes aanmeldingen gaan we in maart/april as van start! Heb je interesse en wil je meer weten? Neem dan contact met mij op via www.tjepkemacoaching.nl of 06-30546837 voor een afspraak.

Marjon Tjepkema on FacebookMarjon Tjepkema on Linkedin
Marjon Tjepkema
Mijn plezier en voldoening haal ik uit mijn missie om ieder individu in zijn/haar kracht te zetten zodat minder mensen langdurig uitvallen met psychische klachten en waarbij vitaliteit het uitgangspunt is. Mijn motto is dat “niemand te oud is om nieuw gedrag aan te leren of nieuwe wegen in te slaan”. Mijn coachingstraject is geslaagd als mijn klant zijn of haar overtuigingen helder krijgt en daardoor stappen gaat zetten naar een nieuwe toekomst. Ik coach professionals (vanaf MBO+) met stressklachten of loopbaanvraagstukken. Het is plezierig en uitdagend om ze te versterken in hun vitaliteit.