Maak werk van werkstress!

Maak werk van werkstress!

Momenteel is 1 op de 4 zieke medewerkers ziek in verband met psychische klachten. Het aandeel van medewerkers die langdurig uitvallen als gevolg van werkstress is groot. Met het “meerjarenplan voor aanpak werkstress” wil minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) meer aandacht schenken aan werkstress. De week van de werkstress is een onderdeel van de overheidscampagne Check je werkstress.

Medewerkers schamen zich er voor en zijn bang om als zwak of niet functionerend bestempeld te worden. De uitspraak “van hard werken wordt niemand ziek” gaat niet altijd op. Je kunt wel degelijk ziek worden van te hard werken. Op zich wordt je van alleen hard werken niet ziek, maar als de balans tussen werk en privé weg is door bijvoorbeeld langdurige en belastende mantelzorg of de arbeidsomstandigheden zijn stresserend of door een mismatch tussen de gevraagde werkzaamheden en de kwaliteiten van de werknemer, kun je overspannen en zelfs burn-out worden.

Tijdens de landelijke “Week van de werkstress” vertellen bedrijven over hun aanpak tegen werkstress, is er een groot congres met dit thema en organiseren tientallen bedrijven allerlei activiteiten om werkstress te verminderen en werkplezier te verhogen. Lees hier meer over de Week van de Werkstress en je kunt elke dag de nieuwsflits ontvangen met tips, informatie en een video over werkstress.  Lees hier wat je als organisatie allemaal kunt doen in deze week.

Mensen behouden hun plezier in hun werk als ze het gevoel hebben dat hun werk gewaardeerd wordt en zinvol werk is. Werkgevers die ruimte geven voor eigen verantwoordelijkheid, vakmanschap en ideeën vanuit het personeel, hebben vaak medewerkers die betere prestaties leveren en minder vaak ziek zijn.

Ga jij regelmatig met je medewerkers in gesprek over hun (ervaren) werkbelasting? Spreek je regelmatig je waardering uit? Of vind je dit lastig?

Doe jij als werkgever ook mee met de landelijke “Week van de werkstress”(16 t/m 19 november 2015)? Kun je hierbij hulp gebruiken? Bedenk dat preventie altijd goedkoper is voor de werkgever en getuigt van goed werkgeverschap!

Ik kan in jouw organisatie een workshop verzorgen “kraak je vitaliteitscode”. Het resultaat is meer ontspanning door inzicht te krijgen in je stresspatronen en weer zicht te krijgen op wat jou drijft in je werk. Daarnaast heb ik een vitaliteitsprogramma voor medewerkers waarin ze in 3 stappen minder stress ervaren. Het resultaat is minder stress en meer werkplezier en ontspanning in je werk! Door de deelnemers wordt deze als zeer waardevol  ervaren.

Interessant? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek 06-30546837 of via www.tjepkemacoaching.nl

 

Marjon Tjepkema on FacebookMarjon Tjepkema on Linkedin
Marjon Tjepkema
Mijn plezier en voldoening haal ik uit mijn missie om ieder individu in zijn/haar kracht te zetten zodat minder mensen langdurig uitvallen met psychische klachten en waarbij vitaliteit het uitgangspunt is. Mijn motto is dat “niemand te oud is om nieuw gedrag aan te leren of nieuwe wegen in te slaan”. Mijn coachingstraject is geslaagd als mijn klant zijn of haar overtuigingen helder krijgt en daardoor stappen gaat zetten naar een nieuwe toekomst. Ik coach professionals (vanaf MBO+) met stressklachten of loopbaanvraagstukken. Het is plezierig en uitdagend om ze te versterken in hun vitaliteit.